1 av 3
Södertälje gör sitt bästa för att försvara sin elitserieplats.
2 av 3
3 av 3
ishockey

Smakstart för Södertälje i kvalserien

Södertälje besegrade AIK på hemmaplan med 3-1.

Det blev en ganska avvaktande match där de både lagen åkte och kände lite varann och ingen tog intiviativet. Men med drygt tre minuter kvar gjorde SSK 2-1 och därefter 3-1 i tom kasse, genom Jonas Höglund och Linus Videll.

SSK:s tränare Leif Strömberg var mycket nöjd över segern mot AIK.

– AIK är det absolut bästa laget vi har mött sedan jag comback’a i klubben igen. Det är ett bra ishockeylag på alla sätt och vis. Tur skapar man sig, men det en tuff och jämn match mot en bra lag vi mötte.

Hur ser ni nu på framtiden?

– Vi håller oss till sanningen, hög medvetenhet, sen är det ny match på onsdag mot Växjö borta.

Vad är sanningen?

– Den håller vi till omklädningsrummet, säger Leif Strömberg.

Södertälje är det enda laget i kvarserien med full poäng efter två omgångar. AIK har bara en poäng och på onsdag måste det bli seger hemma på Hovet i AIK mot Leksand.

– Vi har tålamod och känner absolut ingen press på oss över huvudtaget i den här serien, säger AIK:s tränare Roger Melin.

– Men självklart vill vi ju vinna och vi siktar givetivs högt och tycker oss ha ett bra lag. Vi ser fram emot matchen på onsdag och ska försöka revanschera oss där, säger han.

Lasse Persson
lasse.persson@sr.se


Södertälje-AIK 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Andra perioden: 0-1 (7.44) Daniel Bång (Patrik Bergström, Christian Sandberg) spel fem mot fyra, 1-1 (11.56) Jason Morgan (Dragan Umicevic, Robert Carlsson).

Tredje perioden: 2-1 (16.22) Jonas Höglund (Dragan Umicevic, Stefan Bemström) spel fem mot fyra, 3-1 (18.24) Linus Videll (Daniel Josefsson) mål i tom kasse.

Skott: 22-39 (6-8, 10-16, 6-15).

Utvisningar Södertälje: 6x2, 1x10.
Utvisningar AIK: 7x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 6 120.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".