Krav på mitträcken på väg 73 efter dödsolycka

Ett mitträcke skulle ha räddat livet på dom två barn som igår omkom vid olyckan på väg 73 vid Ösmo. Det säger Tore Åkerbäck (s), kommunalråd i Nynäshamn. Barnen tillhörde en familj från Irland vars bil frontalkrockade med en lastbil. - Olyckan hade inte blivit så allvarlig om mitträcken funnits, säger Åkerbäck.
Det var i går eftermiddag som två barn omkom och ytterligare sex människor i enfamilj skadades på den hårt olycksdrabbade väg 73 mellan Nynäshamn och Stockholm. Sedan många år har krav ställts på att vägen ska göras säkrare, och sen ett halvår ligger en ansökan hos miljödepartementet om tillståndprövning. Det handlar om en led med fyra körfält, och med mitträcken. Vägen skulle kosta ungefär 900 miljoner att bygga, enligt Vägverket. Tore Åkerbäck har fått löfte från miljöminister Lena Sommerstad (s), att väg 73 ska prioriteras. Men trots att frågan alltså ligger högt på dagordningen kommer ett bygge att kunna komma igång tidigast 2005, tror Åkerbäck. Hela familjen som var med i olyckan på väg 73 igår vårdas nu på sjukhus. För ett av barnen är tillståndet allvarligt. De övriga barnen har lindriga skador. För mamman är tillståndet stabilt, och pappan har mycket lindriga skador. Det uppger presstjänsten på Karolinska sjukhuset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".