Derbyn kräver ofta stora polisinatser. Foto: Scanpix.
stockholm

Staden tar grepp om fotbollsallsvenskan

Stockholms idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (MP) vill koppla ett hårdare grepp om fotbollsarrangemangen i staden och kräver att idrottsnämnden tar över samordningsansvaret för matchplaneringen i årets allsvenska.

Idag är det räddningstjänsten som är samordnande, men Madeleine Sjöstedt säger till TT att eftersom staden är arenaägare vill de vara med i planeringen av när och var matcher spelas. Staden kan inte acceptera de bråk och skadegörelser som varit i samband med derbyn, säger hon.

Vid ett möte i Stadshuset på torsdagen mellan Sjöstedt, polisen, SL och klubbarna tänker idrottsborgarrådet förhöra sig om varför vårens derbymatcher inte förlagts till dagtid, som hon efterlyst.

Allsvenskan drar i gång den 4 april, och under våren möts exempelvis Brommapojkarna och Djurgården en fredag klockan 18 och AIK-Hammarby spelas en torsdag klockan 20, även om andra matcher lagts tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".