Sämre lokal service

Många stockholmare har fått det svårare att uträtta ärenden där de bor. Bank- och postkontor försvinner, och apoteken drar ner på servicen. Det visar en kartläggning som Radio Stockholm har gjort.
Enligt Stockholms stads utrednings- och statistikkontor, USK har totalt 33 bankkontor försvunnit de senaste fem åren. Dessutom har nio postkontor lagts ner. Apoteket har också dragit ner rejält på sin service, apotek har stängts och öppettiderna begränsats. Och enkäter från Stockholms stads utrednings- och statistikkontor, USK visar att missnöjet med den lokala servicen har ökat. I exempelvis Skarpnäcks gård finns det inte längre någon bank, och inte heller någon vårdcentral. Genom åren har också arbetsförmedlingen, medborgarkontor, närpolis och försäkringskassan försvunnit. Kjell Warenblad, ordförande i Pensionärernas riksorganisation PRO i Skarpnäck, säger till Radio Stockholm att man nu måste åka ifrån Skarpnäcks gård för att kunna uträtta många av sina ärenden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".