Tre anmälda våldtäkter på Ålandsfärjor

På lördagen så greps ett flertal män greps och en förhördes av polis, efter tre anmälda våldtäkter ombord på tre olika Ålandsfärjor. Våldtäkterna ska ha inträffat under det senaste dygnet.

Det började med att tre män greps av polisen i Åland, misstänkta för att ha våldtagit en kvinna ombord på färjan Birka Paradise, natten mellan fredag och lördag. 

Poliserna följde sedan med färjan tillbaka till Stockholm och kunde med hjälp av svensk polis gripa ytterliggare tre män för inblandning i samma våldtäkt. Det tre gripna sitter hos polisen i Södermalm i väntan på att myndigheterna i Åland ska bestämma vad som skall hända med dem.

– Det är deras ärende, vi hjälper bara till, säger Mats Lindberg, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

På lördagskvällen ringde en kvinna från en telefonkiosk ombord på färjan Silja Galaxy och anmälde ett våldtäktsförsök. Polispatruller tog sig till färjeterminalen och mötte upp kvinnan.

Kvinnan pekade ut en man som förövare och polisen höll förhör med båda. Det verkar som att kvinnan ändrade sig under förhöret och drog tillbaka anklagelserna, polisen tog ändå uppgifter på den misstänkte gärningsmannen och lät sedan honom gå.

Även på färjan Viking Lines Cinderella ska en våldtäkt ha inträffat, polisen har gripit en person och tagit in en annan för förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".