Miljöförvaltningen kontrollerar kebabrestauranger

Miljöförvaltningen i Stockholm kontrollerar i dag restauranger runt om i staden som serverar kebabkött. Men Livsmedelsverkets larm om det salmonellasmittade danska fläskköttet är ospecificerat, och det försvårar kontrollerna, enligt miljöförvaltningen.
-Det vore lättare om uppgifterna var tydliga om partier och partiidentiteter, men det kanske klarnar, och då kommer vi att smalna av och intensifiera kontrollen, säger Anders Åkerberg, avdelningschef på livsmedelskontrollen i Stockholms stad. Livsmedelskontrollen i Stockholms stad kommer att göra stickprov på så många kebabrestauranger dom hinner under fredagen. Det handlar om ett tiotal, enligt Anders Åkerberg. Totalt har cirka 125 fall av salmonellasmittan upptäckts i kommuner runt om i södra Sverige, enligt smittskyddsinstitutet. Inga personer i Stockholm har hittills insjuknat, men Anders Åkerberg uppmanar restauranginnehavare att rapportera om de har något danskt fläskkött som har koppling till grossisten i Jönköping, och han rekommenderar kebabätare att vara försiktiga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".