SÖDERTÄLJE

Ännu ingen misstänkt för butiksbränder

Polisen har fortfarande inte någon misstänkt för de bränder som i slutet av februari drabbade flera livsmedelsbutiker i Södertälje. Samtliga bränder misstänks vara anlagda.

På onsdagen kom uppgifter om att polisen söker en man som varit synlig i två av de brandhärjade butikerna. Kia Samrell är informationsansvarig vid Södertäljepolisen.

- Vad vi vet om honom är att han är en av de kunder som har varit inne på båda Willy’s-butikerna kvällen innan bränderna utbröt. Vi jobbar nu med att kartlägga alla kunder som har varit inne på butikerna kvällen innan och vi vill gärna veta naturligtvis vem den här mannen är.

Är han misstänkt för något?

- Nej, absolut inte, det är han inte, utan han är en av de som vi har fått på kameran och vill veta vem det är.

Det har nu gått en månad sedan fyra livsmedelsbutiker i Södertälje drabbades av bränder samma natt, natten mot den 26 februari. Två butiker totalförstördes, de andra två skadades i varierande grad. Bränderna startade i butikernas chipshyllor, en plats där bränderna lätt tar sig, och polisen misstänker alltså att de är anlagda.

Polisen har viss bevisning, enligt Kia Samrell.

- Vi har teknisk bevisning i form av de här filmerna från butikerna och sen har vi även annan bevisning som vi håller på och undersöker, får hjälp av SKL att ta fram spår på, säger hon.

Kommunalägda Telje AB utlovade i fredags 200 000 kronor i belöning till den som kan tipsa om vem eller vilka som ligger bakom bränderna, men det har än så länge inte gett så mycket, enligt Kia Samrell.

- Det har kommit in några tips efter att man gick ut med den här belöningen, men inte så mycket.

Vad är det som behövs slutgiltigt för att ni ska kunna lösa det här?

- Ja, vi behöver ha svar på de sista tekniska utredningarna och plocka ihop våra uppgifter och se att vi kan hitta någonting som matchar in på en individ.

Maria Blomquist
maria.blomquist@sr.se

Björn Lindberg
bjorn.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista