Stockholm

Finnkampen åter till Stadion

Stockholm får tillbaka Finnkampen 2013 i ett försök av Friidrottsförbundet att rädda Stockholm Stadion som friidrottsarena.

På fredagen beslutade Svenska friidrottsförbundets styrelse att tävlingen ska arrangeras i huvudstaden igen 2013. Senast landskampen arrangerades på Stockholms Stadion var 1997. Och det finns ett särskilt stort skäl för en comeback - att få behålla Stadion som friidrottsarena.

Med planerna på att bygga om Stadion finns det nämligen två förslag, att den ska vara en kombinationsarena för både fotboll och friidrott eller enbart vara en fotbollsarena.

Det sistnämnda förslaget vill Friidrottsförbundet undvika.

Friidrottsförbundets ordförande Lennart Karlberg säger till TT att om Stockholm vill vara med som en eventstad, är det nödvändigt att ha en friidrottsarena.

Beslutet att lägga Finnkampen i Stockholm gäller under förutsättning att Stockholms Stad tar ansvar i arrangemanget på samma sätt som Göteborgs Stad och Got Event har gjort de senare åren då Finnkampen arrangerats i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".