1 av 2
2 av 2
ISHOCKEY

Södertälje förlorade i straffavgörande

Rögle och Södertälje, ettan och tvåan i kvalserien, tog varsin poäng i toppmötet, men Rögle tog bonuspoängen i straffläggningen.

Radiosportens Andreas Matz valde matchens lirare:
Rögle: Kenny Jönsson
Södertälje: Linus Videll

Det var ingen vidare hockey som publiken bjöds på i Lindab Arena. Matchen kändes som ett avslaget möte i omgång 25 i elitserien.

Både Rögle och Södertälje verkade sakna skärpa, glöd och vilja. Märkligt med tanke på att kvalserien nu går in i ett avgörande skede.

Det var först i tredje perioden (1-1 efter de två första) som det började hända saker. Först stod Södertäljes målvakt Björn Bjurling för en rejäl målvaktstavla. Jakob Johanssons slängde iväg ett långskott som via Bjurlings plock letade sig in i mål.

Men bara minuten senare kvitterade SSK på nytt genom Daniel Josefsson som har fyra säsonger bakom sig i just Rögle. De sista tio minuterna bevakade konkurrenterna mest sina poäng.

I förlängningen var främst Rögle närmast segern, men Bjurling spikade igen. I straffavgörandet, för att dela ut bonuspoängen, avgjorde Rögles Jakob Johansson. Och poängen innebär att lagen drygar ut avståndet ner till de jagande klubbarna.


Rögle BK-Södertälje SK 3-2 e str (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (1.01) Linus Videll (Stefan Bemström, Tomas Kollar) spel fem mot fyra, 1-1 (4.25) Daniel Sondell (Pavel Rosa) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 2-1 (6.57) Jakob Johansson (Andrée Persson), 2-2 (8.01) Daniel Josefsson (Dragan Umicevic, Jonas Höglund).

Straffar: 1-0 Jakob Johansson.

Skott: 23-31 (6-7, 4-10, 7-13, 5-1, 1-0).

Utvisningar, Rögle: 3x2.
Utvisningar, Södertälje: 5x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.
Publik: 5 043.


Radiosporten/TT
hockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".