Så sent som i förra veckan inträffade en allvarlig olycka på Roslagsbanan i Vallentuna. Foto: Scanpix.
vallentuna

Olycksdrabbad övergång ska bli säkrare

Den obevakade järnvägsövergången i Vallentuna, där en 13-årig flicka skadades allvarligt i en tågolycka för två veckor sedan, ska utrustas med ljud- och ljussignaler. Det har SL beslutat.

Den nya anläggningen kommer att vara på plats först i höst på grund av långa leveranstider. På längre sikt planeras planfria korsningar med tunnlar och broar längs hela Roslagsbanan. Den första etappen i det arbetet påbörjas i sommar, skriver Dagens Nyheter på nätet.

Dessutom ska Roslagståg informera skolelever om säkerhet. Det beslutade SL efter ett möte med Vallentuna kommun, som krävt att säkerheten längs Roslagsbanan förbättras.

Sedan 2003 har 16 olyckor inträffat längs Roslagsbanan, där sammanlagt tio personer omkommit. Bara vid Teknikvägen, där den 13-åriga flickan blev påkörd av tåget, har två personer omkommit i olyckor sedan 2006.

Den 13-åriga flickan vårdas fortfarande på sjukhus. Hon fick livshotande skador när hon gående med sin cykel korsade övergången utan att i tid upptäcka att tåget kom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".