Misstänkta spädbarnsmördare gripna

En irländsk man och en engelsk kvinna greps på söndagen i Uppsala misstänkta för att ha dödat det spädbarn som hittades i Upplands-Bro förra året.
Det var strax före jul förra året som den lilla flickan hittades död i en gångtunnel i Brunna i Upplands-Bro. Hon var inlindad i ett tygstycke och obduktionen visade senare att flickan hade bragts om livet efter födseln. En åklagare beslutade natten mot måndagen att paret skulle släppas men misstankarna kvarstår och de har fått reseförbud i väntan på utredningen Det är enligt polisen i första hand den 25-årige mannen som är misstänkt för inblandning i spädbarnets död. Mannen, och kvinnan som uppges komma från England, sågs i lördags på en campingplats i Uppsala - men sedan de hastigt lämnat campingplatsen - och sedan det framkommit nya uppgifter i utredningen - utfärdades rikslarm. Och igår greps alltså de två - då de kommit tillbaka till campingplatsen igen. Vad det är som gör att mannen nu är misstänkt vill åklagaren inte närmare gå in på. Paret kommer nu att höras av utredare från Stockholmspolisen. Redan i våras anhölls ett annat ungt par misstänkta för att ha tagit livet av spädbarnet i Upplands-Bro. Men efter en jämförande analys av blodprov från DEN unga kvinnan och från det blodfläckade tygstycke som barnet var inlindat i kunde paret frias från brottsmisstankarna. Nu väntar polisens utredare i första hand på resultaten av de blodprov som tagits på de två som greps igår - och hur det fortsatta polisarbetet kommer bedrivas beror naturligtvis i hög grad på vad de proverna visar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".