Rektor Maj Dellström.
Täby

Tibble gymnasium såldes för billigt

Uppdaterad 16:56
Täby kommun bröt mot kommunallagen när kommunen sålde Tibble gymnasium till privata ägare för två år sedan. Det slår Kammarrätten fast i en dom på torsdagen och ändrar därmed Länsrättens beslut.

Kammarrätten konstaterar att Täby kommun sålt gymnasiet till ett för lågt pris, utan att ha tagit hänsyn till skolans varumärke.

Samma beslut gäller Stockholms stads försäljning av hemtjänsten i Rågsved och Hagsätra förra året.

Kammarrätten upphäver därför besluten.

Kommunalrådet i Täby, Leif Gripestam (M), säger att kommunen inte bestämt om de ska överklaga beslutet eller häva affären än.

- Vi måste naturligtvis göra en analys av det här beslutet. Man ska ju veta att när ärendet passerade länsrätten så fick Täby kommun rätt, så det verkar ju vara så att olika jurister ger olika svar på den här frågan, säger Leif Gripestam.

Maj Dellström, rektor vid Tibble gymnasium, säger till Radio Stockholm att hon tycker det är skönt att det har kommit ett beslut om skolan, och att det vid tiden för försäljningen inte fanns någon praxis för vad en skola skulle kosta att sälja.

Maj Dellström säger också att undervisningen kommer att fortsätta som vanligt, eftersom de har Skolverkets tillstånd att bedriva verksamhet.

Maria Persbo
maria.persbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".