STOCKHOLM

Fyra nya strandbad aktuella

Stockholm kan få fyra nya strandbad. Stockholms stads exploateringskontor tycker att baden i Skrubba och Fredhäll samt vid Ormberget och Örnberget är lämpliga som officiella strandbad.

Totalt beräknas det kosta cirka 3,5 miljoner kronor att göra i ordning de fyra baden – det handlar bland annat om att rusta upp bryggor, och att sätta upp papperskorgar och informationsskyltar.

Men det finns inte tillräckligt med pengar avsatta hos nämnden, och därför föreslår tjänstemännen på exploateringskontoret pengar ska sökas även centralt från staden.

Miljöförvaltningen hade föreslagit att även badet på Reimersholme och Fagersjövikens bad kan bli officiella strandbad, sett till kvaliteten på vattnet – men Fagersjöviken behöver först muddras, och badet på Reimersholme har enligt exploateringskontoret inte karaktären av allmänt bad, och bör därför även i framtiden vara ett lokalt bad för spontanbad.

Beslut om de nya baden fattas i exploateringsämnden den 23 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".