Krossad ruta
STOCKHOLM

Sprängningar för tunnel krossade fönster

Uppdaterad 22.15
Sex fönster på en fastighet på Torsgatan i centrala Stockholm krossades på fredagen i samband med sprängningar för byggandet av Citybanan. Ingen person skadades. Enligt Citybanans informationschef var det en luftstötvåg som krossade rutorna. Nu ska en utredning ta reda på vad som orsakade händelsen.


Räddningstjänsten fick på fredagen flera samtal om explosioner på Torsgatan i Stockholm.

När räddningstjänst och polis kom till platsen fann man sex trasiga fönsterrutor på den fastighet där Stockholm Vatten håller till och småbitar av glas på gångvägen.

– Det blev en så kallad luftstötvåg i samband med sprängningarna för en tillfartstunnel, som ska leda vidare så att vi sedan ska kunna bygga själva pendeltågstunneln, säger Eva Rådmark Herrder, informationschef för Citybanan, till Radio Stockholm.

– Det här ska naturligtvis inte hända. Vi vet inte om det beror på ett tekniskt fel eller om det handlar om den mänskliga faktorn. Det får nu en utredning utvisa, säger Citybanans informationschef Eva Rådmark Herrder.

Byggstarten för pendeltågstunneln Citybanan var i januari. Enligt Eva Rådmark Herrder har ingen olycka inträffat tidigare.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".