Polisen undersöker brottsplatsen. Arkivfoto: Scanpix.
stockholm

Man anhållen för skjutningen i Gamla stan

Uppdaterad 06:17
En man blev under torsdagen anhållen i sin frånvaro misstänkt för anstiftan till försök till mord mot de två personer som sköts i Gamla stan. Mannen greps under kvällen. Sedan tidigare sitter en kvinna i 40-årsåldern anhållen misstänkt för anstiftan till försök till mord.

Kvinnan är skäligen misstänkt för anstiftan till försök till mord och har tidigare haft en relation med den man som skadades svårt vid skottlossningen.

– Hon förnekar all inblandning, all kännedom om det som har inträffat. Hon har ingenting med detta att göra, det är hennes inställning, säger Claes Borgström.

– Jag tycker personligen att det som åklagaren och polisen presenterat för mig duger inte ens upp till nivån skälig misstanke.

Vad får dig att anse det?

– Det finns ingen substans helt enkelt i det som man grundar misstanken på. Jag kan inte gå in på detaljer om det som har sagts i förhör och så vidare, men det finns ingenting egentligen, annat än en relation mellan offret och min klient, säger han.

Vad kommer att hända under dagen?

– Ja, ska jag säga vad jag tror så kommer hon att bli släppt senare idag, säger Claes Borgström.

Den man som anhölls strax efter händelsen i tisdags släpptes igår, men är fortfarande kvar i utredningen enligt polisen, även om misstankarna mot honom försvagats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".