Allaktivitetshus öppnade i Bagarmossen

Ett helt nytt allaktivitetshus öppnades i Bagarmossen i södra Stockholm på onsdagen. Bagishuset är en del i Stockholmshems satsning på ökad trygghet och trivsel i sex utvalda stadsdelar.

Det är ett tiotal unga Bagarmossenbor som varit med och rustat upp lokalerna på bottenvåningen i ett av Stockholmshems flerfamiljshus på Byälvsvägen 20.

– Det har funkat bra och det har varit roligt, ibland har det varit lite stressigt, säger Hamid Baraki, en av dem som har varit med och rustat upp lokalerna.

Hur har boende i området reagerat då?

– Några var lite osäkra i början men sedan dess har folk kommit in och sagt att det är en jättebra idé. De är glada att Stockholmshem har börjat satsa på området, det här är någonting som folket här har väntat på.

I lokalerna ryms biljardbord, fotbollsspel, pingisbord och en biosalong. Stockholmshems lokal- och förvaltningsorganisation har varit ute i Bagarmossen och pratat med hyresgäster och intressenter och sett vad man skulle kunna tillföra för att det skulle kunna bli trevligare i Bagarmossen.

– Det som bland annat framkom är att man saknade möteslokaler, säger Mikael Källkvist, förvaltningschef Stockholmshem.

– Det har varit så kul att vi har kunnat göra det här i samarbete med Fittja drift och underhåll som har arrangerat våra hyresgästers barn, som handfast har byggt det här och stått för idéerna, fortsätter Mikael Källkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".