stockholm

Extra parkstädning under Valborgshelgen

Södermalms stadelsförvaltning sätter i helgen in extra städning i Drakenbergsparken vid Tantolunden i Stockholm. Enligt parkingenjör Kenneth Kempendahl är anledningen att det är stora problem med nedskräpning i parken.

– Vi har ju mobiliserat inför den här helgen så att vi ska kunna hålla parkerna rena. Vi kommer alltså städa alla dagar. Lördagar, söndagar, första maj. Vi kommer även städa efter klockan 20 på kvällarna, plus att vi nu då har satt ut väldigt många nya skräpkorgar, säger parkingenjör Kenneth Kempendahl.

Under våren har det varit stora problem med nedskräpning i Drakenbergsparken. Efter att ungdomar samlats i området har bland annat sönderslaget glas och skräp efter matförpackningar spridits i parken.

Enligt stadsdelsförvaltningen beror inte nedskräpningen bero på att det saknas papperskorgar, för parken är en av de mest papperskorgstätataste områdena i hela Stockholm.

Ingrid Eriksson som bor på Södermalm brukar gå med sin hund i parken.

– Stökigt är lite för lite sagt. Jag har skickat på både till Stockholms stadshus och stadsdelsnämnden foton från när jag går ut på morgonen. Sten Nordin i stadshuset hade alltid sett något liknande fick jag till svar. Det går inte att gå här!

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".