´Vi räcker inte till´

Länspolismästare Carin Götblad kommenterar nu Radio Stockholms inslag om problemet med drogpåverkade personer i trafiken.
Carin Götblad säger att hon har stor förståelse för den rädsla och frutstration som finns bland stockholmarna över att polisen i många fall inte ingriper mot dessa personer. - Polisen gör sitt bästa för att stoppa dessa personer men som det är idag räcker vi inte till, säger länspolismästare Carin Götblad till Radio Stockholm. Carin Götblad säger att polisen varje dygn får in runt 200 samtal om personer som verkar drogpåverkade. Polisen åker dit när dom kan, men som Radio Stockholm tidigare berättat är det inte alltid resurserna finns. I fredags fick två män lämna vändplanen på Pipersgatan på Kungsholmen i bil utan att polisen stoppade dom, trots att dom var uppenbart påverkade av narkotika. I måndags var samma bil inblandad i en trafikolycka med en motorcykel och MC-föraren fick föras till sjukhus. Den lagändring som är på gång för att underlätta för polisen att bland annat beslagta bilnycklar från alkohol- och narkotikapåverkade personer välkomnas av Carin Götblad, men hon tror inte att det räcker för att komma åt problemet. - Förändringarna kommer att ge polisen bra mycket större möjligheter än idag, men det här är ett stort problem i hela samhället, med ökat missbruk, tung kriminalitet och fler farliga människor som vistas i trafiken, säger Carin Götblad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".