Ny VD i Nynäshamnsbostäder

Den tidigare socialchefen i Nynäshamn, Eva Högberg, blir ny VD i Nynäshamnsbostäder. Det står klart sedan Bengt Svensson fått sparken av styrelsen, efter en konflikt om bolagets framtida utformning.
Eva Högberg har tidigare arbetat inom barn- och utbildningsnämnden i Nynäshamn och är handplockad till det nya jobbet för att hon, enligt Nynäshamnsbostäders styrelseordförande Gunnar Karlsson, är en duktig och tydlig ledare. Gunnar Karlsson säger till Radio Stockholm att han är glad att man har kunnat lösa rekryteringen av en ny VD så snabbt. Eva Högberg var tjänstledig från den tillförordnade tjänsten som barn- och utbildningschef när hon fick posten som VD för Nynäshamnsbostäder. Egentligen skulle hon ha flyttat till tyska Düsseldorf med sin make, som tidigare har jobbat för Ericsson där. Men eftersom det går dåligt för Ericsson blev makens tjänst i Düsseldorf indragen och Eva var fri att börja arbeta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".