Misshandlad med järnrör

En 21-årig man skadades allvarligt i natt när en förbipasserande man helt oprovocerat slog ett järnrör i huvudet på honom. 21-åringen opererades på Karolinska sjukhuset i Solna i natt för sina skador. Polisen rubricerar brottet som dråpförsök.
Det var vid ettiden i natt som 21-åringen och en kamrat kom gående på S:t Eriksgatan i centrala Stockholm. Plötsligt kom en man fram och slog 21-åringen kraftfullt med ett järnrör i huvudet. 21-åringen skadades mycket svårt av misshandeln. Offrets kamrat lyckades få tag i gärningsmannen och hålla honom kvar, samt larma polis. Men gärningsmannen var mörkhyad, och innan polisen hann fram kom ett antal berusade män förbi och kallade offrets kamrat för rasist, för att han höll ned en färgad man mot gatan. Tumult uppstod och gärningsmannen lyckades fly från platsen. Gärningsmannen, som tros vara i 20- till 25-årsåldern, är fortfarande på fri fot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista