Synskadad anmäler Österåkers kommun

Österåkers kommun har anmälts till Handikappombudsmannen. Anledningen är att kommunen inte lämnat ut ett förslag på kassettband till synskadade Kjell Karlsson.
Kjell Karlsson säger till Radio Stockholm att han är besviken på kommunen, som han tycker har skött ärendet dåligt. Handlingen som Kjell Karlsson vill ha inläst är ett förslag om nya riktlinjer för avfallshantering i Österåker. Han vill studera förslaget och se vilka konsekvenser det kan föra med sig för kommunens funktionshindrade. Förslaget finns som utställning, men Kjell Karlsson har alltså inte fått någon inläst kassett, och har därför anmält Österåkers kommun till handikappombudsmannen. Kommunen har motiverat sitt handlande med att det skulle vara alltför tidsödande och svårt att läsa in ett material som innehåller många kartor och diagram. I stället kunde kommunen tänka sig en personlig genomgång av förslaget. Handikappombudsmannen ska nu utreda ärendet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".