Man hittad död i arrest på Finlandsfärja

En man hittades tidigt i morse död i arresten på Finlandsfärjan Viking Isabella. Han hade lagts i cellen för tillnyktring.
Enligt Jan Kårström, VD för Viking Line Skandinavien, var mannen 30 år och i sällskap med släktingar. Han hade enligt vaktpersonal varit berusad och även tagit ner en brandsläckare. Därför placerades han i arresten för tillnyktring. Enligt Jan Kårström togs mannen in vid tre-tiden i natt. Där tittades han till en gång i halvtimmen, samtidigt som det fanns kameraövervakning i cellen. Kvart i sex, när mannen skulle väckas, fick man inte liv i honom. Sjuksköterskan tillkallades, men återupplivningsförsöken var förgäves. Jan Kårström kan i det här läget inte se att Viking Line gjort något fel. Polisen misstänker för närvarande inte något brott bakom dödsfallet. Kroppen har förts tillbaks till Finland för obduktion.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista