Nazistdemonstration i Salem

Under lördagen kommer två stora demonstrationer att hållas i Salem. Anledningen är knivmordet för ett år sen på en 17-årig yngling med nazistiska sympatier. En nazistisk demonstration ska hållas, men tidigare på dan även en anti-nazistisk demonstration.
Förra året marscherade nästan tusen nazister genom Salem i protest mot mordet på den 17-årige skinnskallen. Han misshandlades och knivhöggs vid en busshållsplats i Salem av ett ungdomsgäng, där flera hade invandrarbakgrund. Ett år efter mordet väntas nu ännu fler nazister och dessutom hålls en motdemonstration. Mellan klockan 12 och 14 har Nätverket mot Rasism tillstånd att demonstrera. Mellan 16 och 19 har en privatperson fått tillstånd och då väntas alltså nazister och högerextremister. Båda grupperna ska gå samma väg från Rönninge station in till Salems centrum, men eftersom det är två timmar mellan demonstrationerna har båda fått tillstånd, trots att grupperna har så vitt skilda åsikter. Polisen kommer att ha stor beredskap i Salem, men hur stor vill man inte avslöja. Däremot uppmanas föräldrar att hålla ordning på sina barn och kanske inte komma alltför nära demonstrationstågen, det säger presstalesmannen Mats Nylén till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista