Fyra gripna för vapenbrott i Vårby Gård

Ytterligare en person greps på måndagkvällen misstänkt för grovt vapenbrott efter att polisen i helgen hittat en stor mängd vapen i Vårby Gård i Huddinge. Totalt är nu fyra personer gripna. Enligt uppgifter till Radio Stockholm har de gripna kopplingar till maffialiknande nätverk i Stockholms undre värld. Polisen är mycket förtegen om det senaste gripandet.
Det var natten till lördag som ett stort antal vapen hittades efter en husransakan i ett förråd och i en bil i Vårby Gård. Bland annat hittades automatvapen, minor och handgranater. Åtminstone en del av vapnen antas vara stulet från militären. Två män greps redan i samband med husrannsakan, ytterligare en greps i söndags och på måndagkvällen kom en fjärde misstänkt självmant till Södertörns polisstation efter att han anhållits i sin frånvaro. Totalt är nu fyra personer gripna och anhållna misstänkta för grovt vapenbrott. Enligt uppgifter från polisen har åtminstone tre av dom kopplingar till maffialiknande nätverk, en av dom ska också vara nära släkt med en känd ledargestalt inom Stockholms undre värld.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".