23-åring häktas efter dödsfall vid träd i Valsta

Efter det uppmärksammade dödsfallet i Valsta i Märsta i helgen där en person hittades fastkedjad vid ett träd, begärs nu en 23-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för bland annat vållande till annans död.
Det var i lördags som en 26-årig asylsökande man från Vitryssland hittades fastkedjad vid ett träd i Valsta i Märsta. Tidigare satt två personer anhållna misstänkta för mord, men den ene en 29-årig man, frigavs vid lunchtid idag. 23-åringen som nu ska begäras häktad är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död. Att brottsrubriceringen ändrats från mord till grov misshandel och vållande till annans död beror enligt Lars Grönskog på norrortspolisen på att åklagaren kommit fram till att möjligheten kvarstår att den döde kan ha hängt upp sig själv i trädet. Sju andra personer som tidigare satt anhållna för skyddande av brottsling släpptes redan i går kväll. De misstänktes för att ha tagit sig förbi polisens avspärrningar in i lägenheten där mannen kan ha dödats, för att städa upp spår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".