Polisen griper fler narkotikapåverkade förare

Polisen griper allt fler narkotikapåverkade bilförare i Stockholms län. Nära 20 procent fler gripanden har gjorts i år jämfört med förra året, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, som Radio Stockholm tagit del av.
Under januari till juli i år har antalet gripanden av förare med narkotika i blodet ökat med 18 procent i Stockholms län, jämfört med samma period förra året. Ökningen över hela riket är 19 procent. Men det finns fortfarande ett stort mörkertal. Över 2000 narkotikapåverkade förare tros varje dag köra på vägarna runt om i Stockholms län. Chefen för trafikpolisen i länet Thord Ahlborg skulle gärna se att det fanns större möjligheter att beslagta bilar från dessa förare. Att det ändå skett fler gripanden än tidigare förklaras med att polisen blivit duktigare på att se och känna igen drogpåverkade förare i trafiken, enligt Tord Ahlborg. Sedan ett par år får polisen undersöka ögonen hos förare, berättar Ahlborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".