SL stoppar trafik efter skott mot bussar i Husby

Busstrafiken längs Norgegatan i Husby i nordvästra Stockholm har stängts av. Orsaken är att bussar för andra gången på bara några dagar blivit beskjutna.
Björn Holmberg vid SL:s pressjour säger att två bussar blev beskjutna vid 16.30-tiden på Norgegatan. -Vi ser otroligt allvarligt på detta. Vi kan inte acceptera detta, och vi har stängt av busstrafiken längs den här sträckan på Norgegatan, säger Björn Holmberg. Det innebär att bussarna på linjerna 155, 514, 517 samt 518 inte trafikerar Norgegatan. Hur länge trafiken kommer att vara indragen är inte klart. Björn Holmberg säger att beslutet gäller tills man är säker på att sträckan är ofarlig att trafikera med buss. I förrgår utsattes en busschaufför på Bergengatan i samma område för beskjutning med någon typ av luftvapen och fick en rispa i nacken. Det finns ännu inga rapporter om att någon skadats vid dagens beskjutningar i Husby.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".