Ytterligare två busschaufförer i Husby beskutna

Igår eftermiddag attackerades ytterligare två bussar i Husby i Nordvästra Stockholm. Det är andra gången den här veckan som bussar drabbas och de boende i området tycker att situationen börjar bli otäck.
Igår var det andra gången den här veckan som bussar attackerades i Husby . Det var på i början av Norgegatan i höjd med Husby Simhall som två bussar fick rutor krossade efter att dom träffats av något som kan vara skott från ett luftgevär. En av bussförarna såg tre unga män springa från platsen efter incidenten men ännu har Västerortspolisen ingen misstänkt gärningsman. Ingen människa kom till skada den här gången men i tisdags blev en busschaufför träffad i nacken och fick föras till sjukhus efter ett skott från ett luftgevär eller en soft air gun mellan Husby och Akalla. Efter beskjutningen igår beslutade Connex och SL omedelbart att dirigera om bussarna från Norgegatan, men strax efter klockan nio igår kväll släpptes busstrafiken på igen efter det att väktare kallats in. Dom nu ska bevaka bussarnas färd genom Husby till att börja med fram till och med söndag. Väktare placeras också på gångbroar och höga punkter utmed Norgegatan. Nils Malm, enhetschef på Connex säger till Radio Stockholm att han tror att väktarnas närvaro kommer att få slut på skjutandet mot bussarna i Husby.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".