Sollentunaelever beskjutna med soft airgun

Elever i Johanssons skola i Sollentuna får inte längre leka på vissa delar av skolgården eftersom barn flera gånger blivit beskjutna med så kallade soft air gun på skolgården.
Någon har flera gånger skjutit från buskagen utanför skolgården eller från någon byggnad i närheten och siktat på eleverna. Luftvapnen laddas med plastkulor, så de är inte livsfarliga, men elever som träffats har fått sår och blåmärken. Trots att det är brottsligt att köpa softa air guns till minderåriga köper en del föräldrar vapnen till sina barn. Det upprör Schila Mugajed, som är mamma till ett av de beskjutna barnen. Hon säger att det är hemskt att föräldrar inte tar ansvar för sina barn, och att plastkulan hade kunnat göra allvarlig skada om det träffat i ögat. På Johanssons skola får barnen inte längre leka på de delar av skolgården där barn har blivit träffade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".