Skjuten kvinna gripen för mordförsök

Den kvinna i 20-årsåldern som vid 17.30-tiden blev skjuten i låret på Fatbursgatan vid Södra stationsområdet har gripits som misstänkt för försök till mord. Enligt polisen ska kvinnan och en manlig bekant ha hamnat i bråk med två andra personer och då råkat skjuta sig själv i benet.

Flera vittnen larmade polisen vid 17.30-tiden och när en patrull som fanns i kvarteret kom på plats kunde de konstatera att kvinnan skjutits på gatan utanför ett hyreshus men var vid medvetande. Kvinnan fördes med ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Enligt Hans Wiksten på Stockholmspolisens länskommunikationscentral är det oklart vad som utlöste bråket mellan de fyra. Cirka tjugo minuter efter larmet greps två personer nere i Fatbursparken.

-- De två har gripits misstänkta för försök till misshandel. De ska ha försökt att ge sig på kvinnan och hennes manliga bekant med någon form av tillhygge. Det är då kvinnan fått fram pistolen och av misstag skjutit sig själv i benet, vi antar att syftet var att skjuta någon av angriparna, säger Hans Wiksten.

Kvinnan har förts till Karolinska sjukhuset i Solna. Hennes bekant och de två gripna männen har förts till Södermalmspolisen. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista