Förstämning efter Anna Lindhs död

Vid Stockholms stadshus flaggar man nu på halv stång efter beskedet om att utrikesminister Anna Lindh avlidit. På många håll i Stockholm samlas människor för att uttycka sin sorg.
Anna Lindh har varit verksam som politiker i Stockholms stad, bland annat som kultur- och fritidsborgarråd i början av 90-talet. - Man blir oerhört ledsen och bestört, säger tidigare finansborgarrådet i Stockholm Carl Cederschiöld (m). Jag kommer ihåg Anna från de år vi jobbade i stadshuset, och jag uppskattade vårt samarbete enormt. Säkerheten kring borgarråden har nu höjts och i Stadshuset är det också höjd beredskap med extra vakter. På förmiddagen samlades borgarråden, och staden har också skickat ett kondoleansbrev. Företagsläkare finns på plats i Stadshuset och experter på krishantering finns i beredskap för att stödja den personal som behöver hjälp. Liliana Pasquini som är informatör i Stadshuset säger till Radio Stockholm att stämningen är tryckt och att många som arbetar i Stadshuset kände Anna Lindh väl, både som kollega och privatperson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".