Många kommuner hedrar Anna Lindh

Många av kommunerna i Stockholms län hedrar nu minnet av utrikesminister Anna Lindh på olika sätt. De flesta flaggar på halv stång vid kommunernas egna byggnader, och många har lagt ut kondoleansböcker på centrala platser.
Flera ledande kommunpolitiker i länet har också skrivit personliga texter på kommunernas hemsidor. Solnas kommunalråd Anders Gustâv skriver att mordet på Anna Lindh är en fruktansvärd tragedi, och att det nu är viktigt att alla värnar demokratin och det öppna samhället. Nynäshamns kommunalråd Tore Åkerbäck skriver att Anna Lindhs make och barn gjort en av de största förluster som man som människa kan göra. Sundbybergs kommunalråd Helene Hellmark Knutsson skriver att det var med stor sorg i hjärtat som hon mottog beskedet att Anna Lindh är död. Hon skriver också att all politisk verksamhet i Sundbyberg tills vidare ligger nere.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".