Lugn och annorlunda valspurt

Allt kampanjarbete i Stockholm inför valet om euron på söndag kommer att ligga nere. Det uppger företrädarna för såväl ja-som nejsidan för Radio Stockholm. Det blir alltså ingen valspurt i traditionell mening.
Den stämning som har lagt sig över Stockholm efter Anna Lindhs död gör att tonläget måste anpassas inför folkomröstningen på Söndag, säger Tomas Rudin som är sekreterare i Stockholms arbetarekommun. Valstugorna som höll stängt i går efter dödsbeskedet kommer att öppnas igen i dag, men inga flygblad delas ut och inget aktivt kampanjande kommer att bedrivas. Socialdemokraterna i Stockholm har också beslutat att alla valaffiscer ska plockas ner och att dom ja å nej knappar som valarbetarna burit ska bytas ut till partisymbolen rosen. Dom andra partierna som Radio Stockholm talat med säger att dom kommer att följa det Socialdemokraterna gör, alltså inga debatter å inga torgmöten, men dom kommer att finnas tillgängliga för väljare som vill ha information.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".