Flera personer i förhör om mordet på Anna Lindh

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för mordet på Anna Lindh. Men i går kväll och under förmiddagen har flera personer som stämmer överens med signalementet på gärningsmannen tagits in för förhör hos polisen.
I går togs en 32-årig psykiskt sjuk man in för förhör hos polisen. Men han är nu helt avskriven från utredningen. I stället förhörs flera andra sedan tidigare kända gärningsmän som stämmer överens med vittnenas signalement. Flera vittnen, däribland Anna Lindhs vänninna som var med på NK, har sett gärningsmannen i ansiktet. Och efter att polisen nu gått igenom deras uppgifter har signalementet ändrats sen i går. Gärningsmannen hade enligt de nya uppgifterna ingen militärjacka på sig, utan bara en beige eller grå munkjacka. Han var inte heller pageklippt utan hade längre, åtminstone axellångt brunt hår. Han bar en keps eller mössa. I övrigt ska han ha dålig hy och vara ungefär 1.80 meter lång. Polisen har gjort flera fynd i närheten av NK. Bland annat har en knivslida hittats slängd i en papperskorg i närheten. Den har förts till Statens Kriminaltekniska Laboratorium för undersökning tillsammans med de andra fynden. Lars Grönskog säger att han inte vill värdera något fynd framför något annat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".