Väsbybor glada över Länsstyrelsens flygförbud

Beskedet att Länsstyrelsen stoppar alla flygplansinflygningar till Arlanda över centrala Upplands Väsby tas nu emot med glädje av de boende i kommunen.
Jesper Hellström, ordförande i föreningen Väsbybor mot flygbuller säger till Radio Stockholm att det känns som om de boende har vunnit ett första avgörande steg. Nu fortsätter deras arbete med att granska dokument och delta i debatten för att påverka inflygningsvägarna så att kommunen inte drabbas av mer buller i framtiden. Upplands Väsby kommun har begärt att miljödomstolen ska ompröva tillståndet för Arlandas tredje bana. Det ärendet tas upp senare under hösten. Luftfartsverkets informationschef Jan Lindqvist säger i en kommentar att Länsstyrelsens beslut är förvånande och att det totalt sett kommer att förvärra bullernivåna för de boende i området söder om Arlanda, eftersom bana tre inte längre kan användas i och med länsstyrelsens beslut. Luftfartsverket har ännu inte beslutat om man ska överklaga beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".