Kungsholmen får skatepark

Rålambshovsparken på Kungsholmen i Stockholm ska få en ny stor skatepark. Som ska passa olika åldrar och både nybörjare och elitåkare.

Skatearen Christopher Lidén brukar skata på flera håll i länet. Ibland i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm, där Radio Stockholm träffar honom, men mest åker han rullbräda på Lidingö där han bor, eller i Humlegården.
- Just här finns det bara sådana här pooler, och i humlan är det mer variation, jag har några kompisar om inte är så bra på skateboard för då finns det områden för nybörjare och en ramp och här finns det bara ramper och om man inte kan droppa så är det ganska kört, säger Christopher Lidén.
När skateparken under Lilla Västerbron i Rålambshovsparken på Kungsholmen är byggd - kommer Christopher Lindén förmodligen även åka dit. Å den nya parken som är resultatet av ett medborgarförslag till Norrmalms stadsdelsnämnd - blir verklighet efter att flera skatare har fått vara med och tycka till om den bästa platsen i norra innerstan. Nämnden har beslutat att gå på förvaltningens förslag om var parken ska ligga. Å den ska byggas under i år och nästa år.
Andra tänkbara platser var från början Vasaparken och Observatorielunden, men förvaltningen och trafikkontoret bedömde att de inte var tillräckligt stora för att rymma en skatepark.
De besökare som Radio Stockholm träffar när vi beger oss till Rålambshovsparken verkar inte tycka att idén är så tokig.
- Då blir det mer liv här så ungdomarna har något att göra i alla fall, säger Jolanta Rejvi.
- Det är väl jättebra tycker jag, jag skulle inte själv använda banan men kanske mitt tonåriga barn, säger Linda Ljungfors, besökare i Rålambshovsparken.