Pengar till deltidsförskolor

Stockholms stad kommer att skjuta till mer pengar till deltidsförskolorna. Det väntas kommunstyrelsen i Stockholm ta beslut om i nästa vecka.
Orsaken är att maxtaxans införande gör att deltidsförskolorna inte får ta ut lika höga avgifter och då hotas flera av stängning. Det vill den borgerliga majoriteten förhindra. Kristina Alvendal, moderat gruppledare i utbildningsnämnden i Stockholm, säger till Radio Stockholm att satsningen ska bevara mångfalden. Men Bimse Teng, en av grundarna till deltidsförskolan Vindruvan i Hässelby strand, tror inte att höjningen räcker. Nästa år får nämligen deltidsförskolorna ingen ersättning för treåringarna och fler barn väntas gå på dagis istället när det blir billigare. -Barnbortfallet blir stort för oss och då spelar det inte så stor roll om pengen höjs lite grann, säger Bimse Teng.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista