Man gripen misstänkt för mordet på Anna Lindh

Igår kväll greps den efterlyste 35-åring som misstänks för mordet på utrikesminister Anna Lindh. Han greps på en restaurang utanför Råsundastadion samtidigt som derbyt pågick mellan Hammarby och Djurgården.
Den misstänkte 35-åringen greps odramatiskt utanför Råsunda fotbollsstadion i Solna efter att ha varit anhållen i sin frånvaro sedan i måndags kväll. 35-åringen förhördes 35-åringen fram till klockan två i natt, innan han låstes in i sin cell på Kronobergshäktet. Under dagen kommer den gripne att tilldelas en försvarare. Mannen är skäligen misstänkt för mordet, vilket innebär en lägre grad av misstanke. Enligt polisens spaningsledare Leif Jennekvist är han "inte helt olik" mannen på NK-bilderna. Jennekvist betonar dock att utredningen går vidare. Minst fem personer till "är högaktuella" i utredningen ska kontrolleras. Det var tips från allmänheten som riktade polisens intresse mot 35-åringen. Han har dömts för bland annat övergrepp i rättssak, stölder, skadegörelse, våld och hot mot tjänsteman samt brott mot knivlagen. Förra året gjordes en rättspsykiatrisk undersökning som dock visade att han inte led av någon allvarlig psykisk störning. Mannen har inför domstol sagt sig ha både alkohol- och narkotikaproblem. Obekräftade uppgifter gör gällande att han ska ha rört sig i högerextrema kretsar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".