Blommorna vid NK fraktas bort

På fredag förmiddag kommer varuhuset NK att hålla en intern minnesstund för medarbetarna över Anna Lindhs bortgång. Blommorna som lämnats utanför entrén kommer att fraktas bort och nästa vecka öppnas åter den butik där knivdådet skedde.
NK har också beslutat att intäkterna från de senaste dagarnas blomförsäljning och lika mycket till - totalt ett par hundra tusen kronor - kommer att skänkas till Anna Lindhs minnesfond. Högen med blommor utanför NK har växt sig meterhög. Många väljer att stanna till en stund och kön till kondoleansböckerna ringlar lång. Böckerna kommer imorgon att lämnas över till Socialdemokraternas partisekreterare Lars Stjernkvist. Natten mellan fredag och lördag kommer blommorna att varsamt flyttas till Stadshuset, ett beslut NK har tagit tillsammans med Stockholms stad och Socialdemokraterna. NK:s ledning överväger också någon form av minnesmärke, men vill diskutera frågan med socialdemokraterna och Anna Lindhs familj.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".