Olagliga hyror

Hyresgästföreningen kommer att stämma Björn Tarras-Wahlberg för att han tagit ut för höga hyror från sina hyresgäster i ett hus på Lidingö. Sammanlagt har han tjänat flera hundra tusen kronor på de olagliga hyrorna.
Flera av hyresgästerna i huset på Torsvikssvängen på Lidingö som ägs av Björn Tarras-Wahlberg har fått betala för mycket i hyra. I ett fall är den förhandlade hyran 7 000 i månaden men hyresgästen har istället fått betala 12 000 kronor, enligt hyresgästföreningen. Att ta ut för höga hyror är olagligt och därför stämmer Hyresgästföreningen Björn Tarras-Wahlberg. Efter att Hyresgästföreningen fick kännedom om de oskäliga hyrorna, har Björn Tarras-Wahlberg, enligt PO Brogren försökt få sina hyresgäster att skriva nya kontrakt som innebär att de själva ska förhandla hyrorna med värden: Dom som betalat för hög hyra är främst personal från ambassader. Men Björn Tarras Wahlberg menar att det inte alls handlar om dom summor som Hyresgästföreningen talar om och han hävdar att han inte gjort nåt fel. ''Vill ambassaderna betala hyran så gör de det'' säger han. Hyresgästföreningen tänker fortsätta att driva frågan och kommer dels kräva dryga skadestånd av Björn Tarras-Wahlberg och dels kräva att han betalar tillbaka de pengar som hyresgästerna har betalat i överhyra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista