STOCKHOLM

Man dömd till nio års fängelse för mord

En 19-årig man dömdes idag till nio års fängelse för mord på en 36-årig man som hittades i en brinnande bil i januari i år i Skärholmen, södra Stockholm. Han döms också för grov mordbrand och brott mot griftefriden.

Det var strax efter midnatt den 17 januari i år som brandkåren larmades till en garagebrand i Skärholmen, södra Stockholm. Elden kunde begränsas till tre bilar men i en av dom fanns en svårt bränd manskropp.

Obduktionen visade att det en 36-årig man som hade dödats med två skott i huvudet.

Södertörns tingssrätt anser att det är bevisat att det var 19-åringen som hade mördat honom.

Blod från den mördade mannen hittades på 19-åringens skor och handskar och även krutstänk. 19-åringen hade också skäl att döda mannen enligt tingsrätten på grund av ouppklarade narkotikaaffärer.

Enligt Södertörns tingsrätt hade 19-åringen efter att ha skjutit mannen flyttat kroppen till en bil och sedan tänt på med hjälp av bensin.

19-åringen måste ha haft hjälp med att flytta kroppen, enligt tingsrätten, men att det inte gått att få fram vem eller vilka det skulle vara.

19-åringen dömds till nio års fängelse men hade han varit äldre när brottet begicks hade han dömts till livstids fängelse, skriver tingsrätten.