Rättegång om mordförsök i Gamla stan

I dag inleds rättegången mot den 41-årige man som är åtalad för att ha skjutit ett par i Gamla stan i Stockholm i april i år. Ett av bevisen mot mannen är ett vapen som hittats hemma hos honom.

Det var den 21 april i år som två personer blev skjutna i Gamla stan i Stockholm. Fyra skott träffade mannens huvud, hals och arm och han fick livshotande skador. Kvinnan träffades i ansiktet.

Först greps två personer, en man och en kvinna, misstänkta för inblandning i det mycket uppmärksammade brottet. De släpptes senare och är nu avskrivna från utredningen. Den man som nu är åtalad för försök till mord häktades fem dagar efter skotten. Ett vapen som polisen hittade hemma hos mannen är enligt Statens kriminaltekniska laboratorium samma vapen som användes vid brottet, säger kammaråklagaren Rolf Hillegren.

Motivet till skottlossningen vill inte kammaråklagaren uttala sig om. Under de första förhören nekade mannen till brott, men senare slutade han att svara på frågor. Mannen har hävdat att polisen har fabricerat bevis för att han ska bli dömd. Därför vill han inte medverka i förhör. Rolf Hillegren har inga kommentarer till mannens påståenden om påhittade bevis.