Baby föll ur vagn - bussbolag anmäls

Bussbolaget Busslink polisanmäls efter en olycka då en fyra månader gammal pojke trillade ur vagnen under en bussfärd.

Det var när bussen skulle köra ut på Örbyleden som vagnen som pojken låg i välte.

– Det var bara total panik. Först att vagnen välter och sedan att se att det där byltet som ligger där nere vid trappen, det är min bebis, säger pojkens mamma, Helene Sandqvist.

Helen Sanqvist och hennes son Arvid fyra månader från Bandhagen skulle åka till Kungens kurva för att handla. När de klivit på bussen så står det en väska vid den plats där barnvagnarna ska låsas fast under färden.

Helen Sandkvist låser hjulbromsen på barnvagnen och tänker att hon vid nästa stopp ska be den som ställt väskan där att flytta på den så att hon kan låsa fast vagnen.

Men när bussen ska svänga upp på Örbyleden så gasar den på, enligt Helen Sandkvist och kör igenom en kurva vilket gör att vagnen välter och Arvid trillar ur.

Men enligt Helena Reinhagen informationschef på busslink har föraren inte gjort något fel. Hon säger att bussen körde i 20 kilometer i timmen. Men ett vägarbete gjorde att en kurva blev snävare än den brukar bli.

– Det är mycket allvarligt och det är en hemsk olycka, som tack och lov slutade väl. Det är en hel del man ska tänka på när man åker buss med barnvagn. Att spänna fast vagnen ordentligt på bussen är lika viktigt som när man åker bil, man måste se till att vagnen står stadigt, gärna mot väggen, bromsen måste alltid finnas i, sitt gärna bredvid vagnen eller stå bredvid den och håll i den, lämna aldrig ditt barn utan uppsikt utan att ha barnet tätt intill sig och gärna en hand på vagnen, säger Helena Reinhagen.