50 kr i timmen för parkering i City

För att göra parkeringsplatserna i Stockholms city mer tillgängliga vill gatu- och fastighetsborgarrådet Roger Mogert höja parkeringsavgiften till 50 kronor i timmen på vissa ställen.
Höjningen ska förhoppningsvis få bort de bilister som långtidsparkerar på parkeringsplatser som är menade för korttidsparkering, som på Centralplan och Klarabergsviadukten. Roger Mogert säger till Radio Stockholm att det behövs parkeringsplatser i centrala Stockholm för de som vill stanna till för att göra ett kort ärende eller hämta och lämna resenärer vid centralen. ( Att parkera i Stockholm kostar idag mellan 12 och 30 kronor i timmen. De dyraste ställena är redan idag de platser där omsättningen av parkeringsplatser behöver vara hög, som till exempel vid och omkring centralstationen. Men trots det är det många som parkerar länge där. Genom att höja avgiften till 50 kronor i timmen hoppas Roger Mogert att långtidsparkerare ska utnyttja parkeringsgaragen istörre utsträckning. Beslut i ärendet väntas tas av kommunfullmäktige den 6 oktober.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".