Hammarbysupportrar vill ändra läktarregler

Hammarby är den fotbollsklubb som toppar ligan vad gäller mest böter för stökiga fans i Sverige, men supportrarna menar att det är reglerna som är för strikta och nu vill de ändra reglerna.

Hittills i år har Hammarby fått böta 140 000 kronor. Det kan jämföras med Djurgården och AIK, med vardera 90 000 kronor i böter. Det här skriver Svenska Dagbladet.

Det är Fotbollförbundets diciplinnämd som utdelar böter när fotbollsfans stör matcher genom att exempelvis tända bengaliska eldar eller kasta in föremål på plan. Reglerna är för stränga och bör ändras. Det säger Frank ågren, som är ordförande i supporterunionen och leder bajengruppen.

-Vi ska försöka ändra reglerna. När den här läktarkulturen skapades för ex antal år sedan satt man bland annat från fotbollsförbundets sida och tyckte att det var något positivt som skapade en kontinental och härlig stämning på läktarna fram tills att man bestämde att förbjuda allting, så att nånstans har man bestämt uppifrån vad supportrarna får och inte får göra och det tänker vi inte acceptera, säger Frank ågren.