Stökiga Sollentunaelever flyttas

De stökiga eleverna på Turebergsskolan i Sollentuna kommer att flyttas. Efter höstens oroligheter på skolan - som mynnade ut i att skolan stängdes en dag - så kommer eleverna fortsätta skolgången i en ny lokal utanför skolområdet.
Under hösten har några äldre elever orsakat oro bland skolkamrater och lärare vid grundskolan Turebergsskolan i Sollentuna. Eleverna har bland annat bråkat med elever och personal, och tänt eld på papperskorgar och skolkade från lektionerna. Problemen blev så stora att skolan stängde för en dag och sedan dess patrullerar väktare skolkorridorerna. Men nu ska alltså eleverna flyttas till en byggnad långt bort från huvudskolan. Tidigare i veckan kunde Radio Stockholm berätta att en 15-årig elev i Hässelby-Vällingby stadsdel tvångsflyttats till en ny skola eftersom han hade mobbat och trakasserat andra. Socialdemorkaterna i stadsdelen protesterade mot att det inte fanns någon handlingsplan för hur eleven skulle tas om hand på sin nya skola. Men i Sollentuna är receptet - fler vuxna i skolan, kamratstödjare bland eleverna, och de stökiga eleverna ska involveras i ett kulturprojekt som leds av Fryshuset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista