Narkotikaliga dömd i hovrätten

Tre personer i en internationella narkotikahärva har fått sina tio-åriga fängelsedomar faställda av Svea hovrätt. Dessutom döms en man som friades av tingsrätten till tio års fängelse för grovt narkotikabrott.

Polisen började nysta upp knarkhärvan på våren 2008 och efter en tids spaning slog polisen till i september ifjol mot en lägenhet på Ringvägen i Stockholm, då sex kilo kokain leverades.

Svea hovrätt anser liksom tingsrätten att två män från Montenegro, 25 och 27 år, hade köpt narkotikan och organiserat smugglingen till Stockholm. De döms till tio års fängelse för grovt narkotikabrott och utvisning.

Svea hovrätt fastställer även domen på tio års fängelse mot en 47-årig kvinna som agerat kurir och smugglat kokainet i en ryggsäck från Göteborg till Stockholm.

Däremot anser Svea hovrätt att en 43 årig man som friades av tingsrätten är skyldig och dömer honom till 10 års fängelse. Hovrätten anser att de telefonsamtal som finns som bevis gäller leveransen av narkotika till adressen i Stockholm och inte biljetter till en Madonnakonsert som männen hävdat.