Stockholm

Turister fast i trafik

Trafikkaoset i Stockholm drabbar även turisterna. På grund av köer vid vägarbetena i stan så hinner sightseeingbussarna inte med de stopp de ska göra. Bo Bengts, som har kört sightseeingbuss i Stockholm i 25 år, säger att det aldrig varit så här illa.

 – Det är värre än någonsin, det är faktiskt det, säger Bo Bengts.

Vad är det ni brukar hinna med som ni inte hinner med nu?

– Fjällgatan, bästa utsiktsplatsen i Stockholm. Man brukar avsluta med den. Det får man skrinlägga många gånger för att man har suttit i kö istället, säger Bo Bengts.

Men turisterna brukar inte klaga säger han, de vet ju inte vad de går miste om när någon eller några platser inte hinner besökas.

Mattia från Milano i Italien som bara är här bara över dagen i dag jämför Stockholm med Milano å tycker därför inte att det är några köer att tala om här. I Milano är det mycket trafik, men här var det inte ens för mycket trafik för bussen, säger han.

Trafikborgarrådet i Stockholm, moderaten Ulla Hamilton beklagar att det är som det är, men säger att byggena o reparationerna måste göras. Och eftersom citybanan byggs blir det inte mycket bättre nästa sommar:

– Nästa sommar så kommer ju Norrbro dock att vara öppen. Å andra sidan kanske det är på andra ställen som man behöver vidta åtgärder för att reparera och underhålla gatorna, säger hon.

Inget muntert besked med andra ord till bussföraren Bo Bengts.

– Vi bara suckar åt situationen. Vi vill ju visa Stockholm, och många gånger känns det hopplöst, säger han.

Johanna Sjöqvist

johanna.sjoqvist@sr.se