Stockholm

Utredning om försvunnen baby läggs ner

Polisen har lagt ner förundersökningen om det döda spädbarnet som försvann ur sin kista vid Bromma kyrka i april i år. Polisen har inte lyckats komma till klarhet i vad som hänt.

– Vi har följt upp all de tips vi har fått, förhört alla de personer som finns att höra. Det kommer inte fram någonting som gör att vi kan komma vidare, säger Pontus Oscarsson, förundersökningsledare vid Västerortspolisen.

Den 20 april när föräldrarna skulle ta ett sista farväl av sitt döda spädbarn, innan begravninge,n var kroppen inte i kistan. Barnet var för tidigt fött och dog på Karolinska universitetssjukhuset. Den siste som såg den döda kroppen var begravningsentreprenören som förde kistan till ett rum intill Bromma kyrka.

Västerortspolisen inledde en förundersökning om vem som hade fört bort barnet och hade hjälp av Rikskriminalen. Men förhör med personer, teknisk undersökning av kistan ledde ingen vart och de tips som kom in gav inget heller. Polisen tvingas nu lägga ner förundersökningen, enligt Pontus Oscarsson.

– Det är sorgligt, framförallt för föräldrarna. Det måste vara fruktansvärt att inte få någon klarhet. Nu får de ändå ett avslut men det blir ju inte på det sättet som man hade velat så... det är sorgligt, säger Pontus Oscarsson.

Och polisen hyser inget större hopp om att få veta vad som egentligen hände.

– Ett nerläggningsbeslut är inte hugget i sten. Det kan ju fortfarande komma in tips och vi har ju kontakterna med Rikskrim kvar. Men som det känns nu känns inte den möjligheten särskilt stor, men den finns ju alltid, säger förundersökningsledare Pontus Oscarsson vid Västerortspolisen.

Maria Persbo
maria.persbo@sr.se