Fler skjutvapen i Stockholm

Det har blivit allt vanligare att skjutvapen används i samband med brott som begås i Stockholmsregionen. Det visar siffror från Länskriminalen.
Under förra året inträffade 50 händelser där någon form av skjutvapen användes. Hittills i år är siffran 58 och flera av fallen har haft en dödlig utgång. Fredrik Gårdare är chef för Södertörnspolisens särskilda gängenhet. Han ser allvarligt på utvecklingen och säger till Radio Stockholm att skjutvapen idag är mycket vanligt förekommande bland de kriminella ungdomsgäng som finns, särkilt i länets södra delar. I länets södra delar inträffade också något fler skottlossningar under hösten än i de norra delarna, och en förklaring till det kan vara en större utbredning av kriminella ungdomsgäng. Ökningen totalt sett i länet kan också ha ett samband med att fler anmäler brotten, och att polisen idag upptäcker fler brott där skjutvapen används, säger Fredrik Gårdare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".